TiKA lab #1

Dragi cititori,

acesta este prima scriere din jurnalul de bord TiKA lab. Si pentru ca e prima, facem o scurta prezentare ca sa ne cunoașteți mai bine si sa înțelegeți unde vrem sa ajungem cu ideea noastă. Ne-ar bucuram enorm feedback-ul si sfaturile voastre, deci nu ezitați sa ni le adresați in comentarii mai jos, pe pagina noastră de Facebook sau in privat pe adresa contact@tikalab.com. Mailul vostru vine direct la Adrian Enache si Florin Cobuz, adică noi, co-fondatorii TiKA. Cel din urma, Florin, va scrie de acum incolo in acest jurnal. Asta ca sa stiti in cine aruncati cu pietre.

Gata, am început Camp-ul in forta cu o prima ora de radio. Vineri 18.10.2019 am fost invitat sa vorbesc pentru prima data in istoria TiKA, in direct, la super Radio Guerrilla. In emisiunea lui Sorin Badea, un om cu o energie de pe o alta planeta. A fost o discuție foarte interesanta, cu multe întrebări din partea publicului bine ascultător. In timpul publicității ochii îmi coborau repede in telefonul care ma anunța ca mailul e prin de rezervări de TiKA. Oau, oamenii chiar intrau pe site, le placea ce vadeau acolo si unii chiar comandau. E bineeeeeee! Validarea continuă!

Așadar, ce e TiKA?

Kiturile modulare TiKA deschid o lume a posibilităților în educație și design printr-un sistem de magneți, bețe din lemn și bile metalice care se comportă ca niște conectori flexibili. Împreună cu două tipuri de baze inteligente, poți construi mii de variante de obiectele și structuri, poți explica sau învața principii matematice aplicabile în geometrie spațială și noțiuni de fizică și chimie.

Kiturile TiKA sunt pentru cei care:
• își doresc să fie creativi și să conceapă singuri propriile idei de design într-un mod unic, flexibil, modular.
• vor să învețe metode educative practice, ușor de înțeles și explicat.
• vor să se joace experimentând, inventând, construind și reconstruind.

 

 

Designul modular a luat tot mai mult amploare în ultimii ani pentru că este practic și interactiv. De asemenea, mentalitatea consumatorilor se îndreaptă într-un ritm alert către conceptele de “smart living” și sustenabilitate.

Piața este bogată în obiecte de design de calitate în special în sectorul de lux. Pe de altă parte, designul modular și DIY iese în față și ia locul cu brio designului convențional pentru publicul atras de creativitate și interacțiune cu obiectele. Publicul țintă al TiKA e alcătuit din oameni cu studii și venituri peste medie, dinamic, non-consumerist, minimalist și care se mută mai des.

Când vine vorba de educație, TiKA oferă o metodă simplă de a reda principii matematice și fizice, mai ușor de explicat practic decât pe hârtie. Metodele interactive de predare sunt mereu binevenite, fie aplicate în sistemul de învățământ clasic sau privat, sau chiar și acasă.

Sper ca v-am făcut putin curioși încât sa vreți sa dați repede o fuga pe site-ul tikalab.com sa vedeți mai multe. E încă in construcție, dar are toate informațiile de care ai nevoie.

 

Sa ne citim cu bine, pana data viitoare!

Cius,
Florin Cobuz

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău