SWANBOY Music #1 – Prolog

Dragă jurnalule,

Te-am cam ignorat până acum. Nu a fost prea drăguț din partea mea, dar hei, uite că acum, în miez de noapte, am venit să-mi cer iertare și să îți povestesc tot ce am făcut în timpul ăsta. Știu că e târziu, dar și tu faci parte din familia Guerrilla, ar trebui să fii obișnuit cu artiștii și programul lor haotic!

De când am început camp-ul, m-am trezit în mijlocul unei tornade. E drept, ideea acestui business exista în mintea mea de mai bine de un an, dar cam atât a durat să îmi fac curaj să o pun în aplicare, și să și găsesc oamenii care să creadă în acest vis la fel de mult ca și mine.

Prolog

În curând se vor împlini vreo 8 ani de când mă învârt în această lume a muzicii alternative, lume în care am cunoscut oameni de toate tipurile: în primul rând susținători ai scenei de muzică alternativă, în al doilea rând alți muzicieni aflați în aproape toate etapele carierei lor, și în cele din urmă, cei din spatele cortinei care pun evenimentele în mișcare. Îmi place să cred că eu mă regăsesc în toate cele trei categorii în mod egal, și asta ne-a adus aici împreuna.

SWANBOY Music este ceva menit să dezvolte și să susțină scena alternativă de muzică, să crească artiști noi, să organizeze evenimente noi și să ofere experiențe noi celor care se bucură de muzică la fel de mult ca noi. În capul meu, echipa s-a conturat destul de natural: alți maniaci ca mine, care s-au săturat să audă constat diverse persoane care se plâng că “nu avem artiști ca afară”, “nu avem evenimente la fel de mișto ca alții” etc, care au decis că e momentul să facă ceva.

Păi și de unde până unde tornada în care m-am trezit? E simplu. În capul meu, acea întâlnire din august în care i-am adunat pe toți, le-am spus planul, am bătut palma și am decis să ne luam acest angajament pare să fi fost săptamâna trecută. Cu puțin timp înainte apăruse ideea să ne înscriem cu proiectul și în Guerrilla Camp, și mi s-a părut ideea perfectă: practic, am privit-o ca pe un test, ca pe o validare de care aveam nevoie, o confirmare că visul nostru poate fi funcțional. Așadar, am pus totul pe hârtie, am muncit la proiect, și ne-am înscris.

Am decis să lansăm acest proiect public pe data de 14 octombrie, data pe care a început și camp-ul, indiferent dacă vom trece mai departe sau nu. Cu câteva zile înainte totuși, chiar pe data de 11 octombrie, într-un moment în care aproape îmi pierdusem speranța că vom trece mai departe, am fost trezit din somn de dimineață de un telefon de la un număr necunoscut. Dat fiind faptul că mă culcasem cu vreo 3 sau 4 ore în urmă, inițial era să nu răspund, dar am zis să văd totuși despre ce e vorba.

– “Alo?”

– “Bună, din partea Radio Guerrilla te sun. Voiam să te felicit, ai intrat în semi-finală, iar ultima etapă constă într-o intervenție telefonică la radio, în care trebuie să prezinți afacerea în direct, în 3 minute”

– “Ăăăă, super, mulțumesc, ce tare! Când?”

– “În 30 de minute e bine?”

Nu-mi amintesc exact ce am vorbit în direct, doar că am primit imediat câteva mesaje de felicitări, cum că aș fi vorbit foarte frumos. Fiind totuși mesaje de la prieteni, n-am știut ce să cred.

Însă pe 14 octombrie, a venit confirmarea: SWANBOY Music face parte din Guerrilla Camp 2.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău