Scrisoare către educație

Contrar multor spuse, sistemul educaţional român este primul în clasament la foarte multe lucruri negative, din păcate. În această direcţie urmează o lungă serie de exemple:

#1 Când vorbim despre educaţia din România ne gândim la prima ţară din lume care într-un singur an, anume 2012, a reuşit performanţa de a schimba nu mai mult, nici mai puţin de 6 miniştri în Ministerul Educaţiei. Performanţa şi mai mare o face faptul că nici măcar 6 miniştri nu au fost de ajuns pentru a schimba ceva în educaţie în acel an…de fapt s-a schimbat ceva -programa de examen a elevilor şi mai exact de 3 ori doar în primul semestru al anului şcolar, deja în desfăşurare al elevilor.

Mereu este aceeaşi poveste, nu se produce absolut nicio schimbare înafară de schimbările proaste ale programei. În 2015 Institutul Naţional de Sociologie şi Statistică anunţa că din 1989 până în 2015 programa şcolară a României se schimbase deja de 61 de ori. Schimbată de atâtea ori și totuşi niciuna dintre ele nu a fost una care să inoveze mediul de învăţare al elevilor, niciuna care să ofere un mediu propice randamentului sau stimulării progresului creativ și intelectual al copiilor, cei pe care toţi îi numesc “viitorul ţării noastre”. Toţi se plâng şi nimeni nu face nimic cum trebuie pentru “viitorul tarii”.

Însă, pentru a produce o schimbare, a fost creat TeenTank – un mediu în care tinerii să îşi poată pune în aplicare ideile, în care aceştia să se dezvolte pe toate planurile simultan, să pună în aplicare teorii și concepte, să îşi poată da frâu liber imaginaţiei. TeenTank le oferă tinerilor o educaţie adaptată nevoilor lor.

Lucrurile încă se pot schimba, pot evolua, situaţia se poate îmbunătăţi însă acest lucru este posibil numai dacă atenţia este centralizată pe tineri şi pe dezvoltarea personală a fiecăruia dintre ei. Lucrul în echipă, îi conduce la concretizarea visurilor comune, principiu care stă de altfel la baza clădirii unui viitor strălucit, cu o societate prosperă.

Toate acestea sunt acum posibile prin TeenTank! Așa că ajută-ne, fă şi TU parte din schimbare!

1 comentariu
    Andrei

    Bună ziua, îmi place ca vreți sa schimbați ceva în sistemul asta foarte prost al educației dar sincer sa fiu nu prea cred ca se va schimba ceva. Eu as vrea sincer sa se anuleze regulamentul cu tricouri/cămăși albe și sa nu ai o regula cu “este interzis cu par lung la școală(ca băiat) ” deoarece eu în anul școlar trecut am avut par lung și unii profesori mi-au spus sa ma tund doarece nu am voie sa vin la școală asa, părerea mea ar fi ca parul lung sau stilul de vestimentație nu afectează modul de învățare sau înseamnă că ești prost, mulțumesc!

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău