Salvam Terra democratizand geodomul (Pt. 2) – #4 DomeplanAR

Terra-geodome

Daca saptamana trecuta ne gandeam la oceanele de pe Terra, acum intra in scena si uscatul. Procesele industriale poluante si cele nesustenabile, impacteaza constant mediul inconjurator.

Side note – e de mentionat ca pe linia de finantare avansam in continuare, discutand cu tot felul de oameni mai putin sau mai mult interesati. Unii spun “ca e prea devreme”, dar ar vrea sa sara in barca odata “ce vad traction”. Altii spun ca “da”, dar se razgandesc. Insa, la European Space Agency, feedback-ul este bun si engagementul pe pagina proiectului e destul de mare. And now we play the waiting game!

Back to it – dar oare, la ce ne-ar folosi geodomul aici, pe uscat? Primul lucru la care trebuie sa ne gandim, este acela ca designul structural al geodomului permite constructia fara a fi nevoie de beton. Eliminand cimentul din ecuatie, limitam folosirea acestuia per total. De ce este folositor mediului? Pentru ca in productia cimentului, arderile rezultate din combustilii fosili contribuie intr-o proportie semnificativa la poluarea pe calea aerului.

O alta perspectiva care face geodomul un bun candidat pentru sustenabilitate este faptul ca poate fi construit oriunde, cu minim de efort si materiale. Asta inseamna ca il putem folosi ca si housing pentru cetatenii tarilor in curs de dezvoltare, unde lipsa de adaposturi este o problema destul de mare.

Apoi, ganditi-va cat de usor si de fezabil este deployment-ul geodomurilor in caz de dezastre naturale, tabere de refugiati sau cazuri de forta majora de genul. In doi timpi si trei miscari, corturi sau spitale mobile pot fi construite, eficientizand cu mult tot procesul. In plus, datorita rezistentei structurale specifice geodomului, acesta va si proteja pe cei adapostiti de eventualele hazarde.

Sunt foarte multe modalitati in care putem folosi geodomul pentru a ajuta Terra, de la housing si pana reducerea noxelor. Ce e important pentru noi, DomeplanAR, este nu doar ca vom putea contribui la acest lucru, ci ca vom da puterea tuturor celor care vor sa contribuie sa o faca – “Heal the world, make it a better place!”

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău