Salvam Terra democratizand geodomul (Pt.1) – #3 DomeplanAR

salvam-terra-geodom

Cum salvam Terra? O intrebare arzatoare, cu multe raspunsuri…

Daca am vorbit despre geodomuri pe Luna si Marte, cred ca e cazul sa discutam si despre planeta Pamant. Pana sa ajungem la Selena sau la Planeta Rosie, trebuie sa ne preocupam intai si intai de “our own backyard”.

Geodomul, prin natura structurii sale, acopera cea mai mare suprafata si volum de aer cu cel mai scazut input de materiale de constructie. Mai mult decat atat, poate fi asamblat cu mare usurinta, timpii de constructie scazand astfel considerabil. Challenge-ul era sa gasim use-case-uri cat mai variate, aplicabile, care sa ne dea posibilitatea sa orientam solutia noastra si catre conceptul de “clean-tech”.

Era imperios necesar sa orientam DomeplanAR si catre aceasta directie, pentru ca vorbim in primul rand de planeta si casa noastra, Terra. Deasemenea, exista o nevoie omni-prezenta de a tranzitiona catre procese si produse mai sustenabile din punct de vedere al securitatii de mediu.

Cu un pic de brainstorming am si gasit cateva solutii viabile si aplicabile. In prima faza, ne-am gandit la domeniul apelor. Am zis ca aici putem interveni in ajutorul exploatarilor petroliere care sunt predispuse la a cauza dezastre de mediu cu impact major. Asadar, am mesterit niste “counter-measures” la gurile de extractie sub forma de sfere geodezice, care se activeaza in momentul in care fluxul de petrol devine incontrolabil si “da pe afara”.

In afara de asta, ne-am gandit si la “fish-farms”, ferme de peste sub forma de sfere geodezice, care permit pestelui marin sa creasca in mediul sau natural. Am zis ca aici ar trebui sa ne gandim cum facem ca aceste ferme sa fie cat mai “environmentally friendly” si pentru speciile care migreaza, precum tonul. Zis si facut – mobile geodesic fish-farms, adica sfere geodezice inlantuite legate de o ambarcatiune.

Desigur, aplicabilitatile sunt foarte variate cand vine vorba de geodom, insa noi am incercat sa mergem pe optiunile care sunt cele mai fezabile si pot avea aplicabilitate in piata. Nu putem sa salvam Terra peste noapte, insa putem sa incepem de undeva si sa cream aceste brese disruptive in piata.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău