Primul meu an in Guerrilla Camp – Andrei Voicu

Primul meu an in Guerrilla Camp

 

 

O sa incep prin a spune ceva ce poate suna a cliseu, dar este realitatea. Sunt onorat si uneori coplesit de faptul ca am avut oportunitatea de a face parte din Guerrilla Camp cu proiectul Swip.ro.

 

Prima interventie radio, pe care am avut-o telefonic in vederea selectiei a fost plina de emotii. Pentru prima oara intram in direct la radio si povesteam despre cum vrem sa introducem negocierile colective pentru facturile de utilitati, atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice. Le spuneam lui Dobro, Gilda si Matei, dar si ascultatorilor, ca s-a liberalizat piata de energie, si ca noi am creat o platforma, prin care strangem portofolii de consumatori si negociem preturi mai mici la utilitati, precum sindicatele. Si am primit votul de incredere.

 

A urmat prima intalnire, unde am cunoscut alti 14 oameni dornici sa fie antreprenori si sa aduca un aport la mediul de business si societate prin ideile lor puse in actiune. Deodata, nu mai eram singur pe drum. Eram alaturi de alti oameni motivati, care intampinau diverse provocari si care voiau sa le infurnte pentru a-si duce ideea mai departe. Mai mult, a inceput o colaborare frumoasa, unde am putut sa ne ajutam intre noi cu idei, contacte, cat si insighturi interesante.

 

Mai departe au venit interventiile radio, unde aparea tracul si emotiile de a vorbi in fata unui microfon, pentru a spune oamenilor progresul nostru si stadiul la care ne aflam. Dar la fiecare interventie am avut un interlocutor rabdator si genial (Sorin Badea), care facea din interventie o conversatie placuta. Toate aceste interventii radio au reprezentat de fiecare data un reality check, tinand cont ca “Boardul” caruia trebuie sa dai socoteala e publicul larg.

 

Intalnirile cu coach-ul Sorel Radu m-au ajutat sa aduc structura in modul de actiune si claritate privind perspectiva personala asupra businessului pe care incerc sa-l pun pe roate. Am realizat ca de multe ori fac calcule si previziuni in capul meu, care ma duc ulterior la inactivitate, pentru ca, nu?, si-asa nu o sa mearga. Dar nu numai ca am realizat asta, Sorel m-a provocat sa-mi setez o lista de actiuni masurabile, prin care sa fac lucruri, sa primesc feedback din piata si sa ma ajustez in conformitate.

 

Am avut parte de o serie de cursuri, cu anumite lucruri pe care le stiam si alte lucruri care te fac sa deschizi ochii si sa te intrebi cum vor functiona lucrurile daca le aplici in baza acestor noi metode de lucru.

 

Pot spune ca am avut toate instrumentele necesare, pe care cineva la inceput de antreprenoriat le poate avea la indemana si asta doar datorita acestui proiect misto pe care Radio Guerrilla l-a facut. A insemnat mult sa am parte de asemenea sustinere, expunere si experienta.

 

In ce priveste proiectul Swip.ro pot spune ca am evoluat. Mai exact, am crescut numarul de furnizori dornici sa participe in acest model de business si am crescut portofoliile de clienti persoane juridice pentru care negociem. Date fiind conditiile actuale din piata de energie (productia limitata, taxele aparute etc.) si impredictibilitatea, face ca negocierile acestea sa nu fie usoare, preturile aproape dublandu-se. Da asta nu ne impiedica sa cautam solutii, sa continuam si sa ducem proiectul mai departe.

 

In final, multumesc si ma inclin, Radio Guerrilla, pentru sansa pe care mi-ati oferit-o si sunt sigur ca echipa din acest proiect o sa ajute intotdeauna Binele sa invinga!

 

 

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău