Novel Mushrooms Săptămâna 4-10 Nov

Încă o săptămână, încă un jurnal și nu în ultimul rând…FUNGI FACT:

Ce au în comun pâinea, vinul și berea? Ei bine, ele nu ar fi existat fără ajutorul ciupercilor. Mai exact, speciile de drojdii (ghici ce, și ele sunt tot ciuperci) din genul Saccharomyces au un rol vital în producția berii și a vinului. Ele consumă oxigenul și zahărul, transformându-l în alcool. În funcție de specia drojdiei folosite, aroma băuturii diferă (în cazul berii, specia Saccharomyces cerevisiae este folosită pentru berile ALE, iar specia Saccharomyces pastorianus pentru cele LAGER).

În această săptămână:

  • Am lansat site-ul www.novelmushrooms.ro
  • Am participat la un concurs de pitch-uri, am exersat pentru viitoarele întâlniri cu parteneri, investitor, colaboratori, etc;
  • Am investigat ciuperca Cordyceps la nivel microscopic, am observat hifele miceliale și caracteristicile acesteia;
  • Am clonat, am multiplicat tulpina de Cordyceps și am pregătit inoculul lichid. Am atins un nou record propriu în timpul de incubare, mai exact în 4 zile ca și timp, care apoi poate fi folosită pentru a inocula 160 de borcane cu substrat;

Ce să mai zic? Progresele proiectului merg în timp record, mai ceva ca inoculul lichid.

https://www.facebook.com/NovelMushrooms/

www.novelmushrooms.ro

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău