Novel Mushrooms Săptămâna 25 Nov-1 Dec

Bună ziua și bine v-am regăsit!

Săptămâna șapte a fost una plină de activități, dar și de decizii importante, care vor prinde contur pe măsură ce evoluăm.

Astfel, în aceste zile am continuat munca la definirea MVP-ului, studiind piața, concurența, costurile de producție, precum și procesul legislativ.

Am fost în audiență la Institutul de Bioresurse Alimentare, unde am aflat costurile medii pentru analizele necesare pentru scoaterea pe piață a produselor. Am aflat și lista de avize necesare pentru intrarea în piață.

Pregătim planul de comunicare pentru săptămâna care începe și încercăm să ne ținem de el

Continuăm procesul minuțios de stabilire a identității vizuale și pregătim ”schimbarea la față” a site-ului.

Iar, la final, în weekend, ne-am odihnit și am avut prima ședință de grup semi-complet, în care ne-am cunoscut mai bine membrii noi și rolurile lor și am limpezit partea financiară.

Pentru că nu suntem deloc obosiți, ci, dimpotrivă, fericiți, am găsit și FUNgi fact-ul săptămânii, cu iz de sărbătoare:

FUNgi fact:

Există peste 80 de spectii de ciuperci bioluminiscente.
Cel mai interesant despre ele, credem noi, este că, deși sunt cunoscute de mult timp, abia în ultimii ani am aflat cum și de ce strălucesc în întuneric.
Aceste ciuperci au la bază o reacție enzimatică, mai exact substratul de luciferină, un compus care emite lumina sub acțiunea luciferazei oferă organismelor capaciteatea de a lumina. Aceeași substanță care face și licuricii să ”lumineze”. În fungi, acest substrat este amestecat cu anumite enzime și oxigen.

Abia în 2015, o echipă de cercetători a aflat că acestea au dezvoltat această caracteristica pentru a atrage mai multe insecte pe timpul nopții. Aceste insecte ajută la distribuirea sporilor ciupercii în cat mai multe locuri protejate din pădure.

Știm că aveți întrebări. Putem să le mâncăm? O să luminăm și noi? Cum sunt folosite luciferinele în tehnologie?

Cu această ocazie, vă anunțăm că în noul format al site-ului, vom avea o pagină dedicată pentru FUNgi facts, în care vom detalia toate informațiile cu care v-am făcut curioși până acum.

https://biolum.eemb.ucsb.edu/chem/index.html

Mycena lampadis, ciuperca bioluminiscentă fotografiată la întuneric total, 30 secunde expunere.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău