Novel Mushrooms Săptămâna 21-27 Oct

Fungi fact

Ați auzit de Otzi omul de gheață? Dacă nu, vă spun eu. Dar după ce vă povestesc ce am făcut săptămâna asta… 😊

O nouă săptămână, noi provocări. Marți ne-am întâlnit cu un specialist în marketing, avem nevoie de promovare, așa că ne-a recomandat câteva strategii de debut și mai ales tips and tricks pentru mediul online. 

Am continuat săptămâna cu teste de laborator pentru optimizarea procesului tehnologic, cu eșantionare de probe în ceea ce privește substratul de creștere al ciupercilor. 

Joi în schimb a fost ziua cea mare, prima întâlnire serioasă cu toată echipa. Am decis roluri, responsabilități, disponibilitate pe următoarele 2-3 luni și cel mai important, deadline-uri. Am râs, ne-am încruntat, ne-am contrazis, am ieșit la aer, ne-am întors și am luat-o de la capăt; o ședință reușită.

Un contact din Asociația veganilor din România și câteva direcții specifice ne-au adus și mai aproape de viitori, posibili colaboratori. Perspective noi, mai ancorate în realitatea pieței actuale și un nou set de alte contacte, cam asta a fost concluzia întrevederii.

Am încheiat în forță la MindSpace cu Alinda Bănică. Discuții despre finanțare, sfaturi de abordare a posibililor investitori, strategii de identificare a compatibilității, atât a unui investitor cât și a unui posibil partener. Și încă un aspect foarte important, cum să valorifici acționariatul.

Rezervare domenii locale și internaționale – Done.

Fungi fact…continuare:

Acum 5000 de ani, undeva între Alpii Austriei și Alpii Italiei, Otzi omul de gheață moare. În 1991 el a fost găsit înghețat, iar în compania lui se aflau două ciuperci:  iasca de fag (Fomes fomentarius) și iasca de mesteacăn (Piptoporus betulinus). Se crede că purta aceste ciuperci cu el pentru întreținerea focului și pentru proprietățile antimicrobiene, s-a descoperit că avea o infecție parazitară.

Ciupercile au o istorie lungă de folosință medicinală în Asia, Europa și Rusia. Multe din tradițiile ancestrale susțin că ciupercile au puteri misterioase și magice. Unele culturi le folosesc  pentru proprietățile medicinale de întărire a corpului, fortifiant al sistemului imunitar, creștere a longevității și sănătății.

https://www.livescience.com/63682-otzi-ice-man-took-medical-treatment.html

https://www.researchgate.net/publication/222280519_The_Iceman’s_fungi

Meet the team!

https://www.facebook.com/NovelMushrooms/

www.novelmushrooms.ro

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău