Novel Mushrooms Săptămâna 14-20 Oct

Undeva pe la începutul săptămânii, am primit un telefon de la unul din organizatorii Guerrilla Camp, ceea ce m-a făcut să sar în sus de bucurie când am aflat că marți era programată prima întâlnire cu finaliștii, printre care ne aflam și noi 😊.

În momentul când am intrat în concurs, proiectul Novel Mushrooms se afla în stadiul de idee, cu un plan de afaceri complex, pentru o fabrică care urma să producă o cantitate considerabilă și o varietate de 3 ciuperci medicinale pentru a le vinde atât B2B, cât și către end user.

A urmat întâlnirea și discuția cu Sorel Radu, în urma căreia am concluzionat necesitatea intrării pe piață cu o singură varietate de ciupercă, cel puțin momentan. Așadar, date fiind condiționările financiare și de spațiu, am decis să ne concentrăm toată energia pentru cultivarea și promovarea ciupercii Cordyceps. Cordyceps necesită un timp de incubare mai mic, un spatiu mai restrans pentru cultivare și un randament mai mare de producție pe m² față de ceilalți candidați pe care îi alesesem să-i cultivăm.

Apropo ciupercile pe care le vedeți în poza jurnalului, sunt ciuperci Cordyceps, mai multe detalii legate de ea o să postăm pe pagina noastră de facebook și pe viitorul site (pagina o sa fie activă începând cu săptămâna viitoare).

Și tot în urma discuției cu Sorel am ajuns la concluzia că trebuie să structurăm bine echipa, chiar am ales cuvântul săptămânii, care este ORGANIZARE.

Așadar am aranjat un meeting în echipă pentru a pregăti terenul săptămânii viitoare, pentru a pregăti un plan de acțiune cu timeline.

Am aranjat întâlniri pentru a vorbi cu un specialist în marketing pe social media și vânzări.

Ne-am înscris la un curs de micoterapie (terapia cu ciuperci), mai exact despre ciuperci medicinale și cum să le folosești.

Am vorbit cu un consultant pentru a pregăti documentele înființării firmei.

Am făcut cercetare de piață pentru recipientele în care vom crește ciuperca Cordyceps, am început deja testarea recipientelor, ele fiind din sticlă, le putem reutiliza și în felul acesta putem să avem un impact negativ cât mai mic asupra mediului înconjurător.

Am participat la un webinar unde te învăța cum să ții un pitch, iar pe 5 noiembrie în cadrul eveimentului Pitchday vom ține și noi un pitch de 60 secunde, așa că țineți-ne pumnii 😊. Vrem să căștigam un premiu în bani de care avem mare nevoie în această perioadă, așadar dacă vă aflați la acel eveniment și vedeți un pitch video cu Novel Mushrooms, nu uitați să ne votați. 😊

Vrem să vă încântăm în fiecare săptămână cu un adevăr despre ciuperci care va fi denumit “FUNGI FACT”.

FUNGI FACT:

Știați că unul din cele mai mari organisme vii de pe planetă este o ciupercă?

Mai exact, este ciuperca Armillaria solidipes, pe care în popor o numim Ghebă. Ea trăiește în mare parte în subteran și se află în Statul Oregon din SUA, acoperă o suprafață de aproximativ 9.6 m² și are o vârstă curpinsă între 1900 și 8650 de ani.

http://www.bbc.com/earth/story/20141114-the-biggest-organism-in-the-world

Vrem să felicităm toți finaliștii din Guerilla Camp 2 și să mulțumim echipei Radio Guerrilla și partenerilor acesteia pentru această oportunitate de a învăța și a evolua în anteprenoriat!

https://www.facebook.com/NovelMushrooms/

www.novelmushrooms.ro

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău