Jurnalul lunii iulie 2018

Secția ”Recunoaștere facială și computer vision”

Episodul 3

Pentru VisageCloud vara astă înseamnă multă cercetare. Cercetare și dezvoltarea produsului. Pe lângă funcționalitățile noi la care lucrăm, pe lângă experiementele pe care le facem cu modele noi sau cu algoritmi mai performanți, obiectivul nostru este să transformăm VisageCloud dintr-un produs de face recognition în unul de computer vision. În plus, una dintre prioritățile noastre este aducerea în soluție a cât mai multor capabilități de interoperare din standardul DeepVISS, pentru a ne extinde, intern sau alături de parteneri, și în alte domenii ale computer vision.

În următoarele luni vom avea multe noutăți de anunțat. Unele țin de performanța și acuratețe îmbunătățite, altele țin de  interfața mai ușor de utilizat, iar altele țin de funcționalități noi, rezultatul muncii echipei noastre de cercetare și dezvoltare. Nu vrem să vă stricăm surprizele de acum, dar un spoiler mic merge …

Desigur, în lumea reală funcționalitea asta nu va funcționa la fel de idealist ca  în scenele din CSI, unde din 8 pixeli apare o imagine Full HD. Cu toate acestea suntem convinși că această metodă de enhancement va face utilizabile acele imagini de calitate sau dimensiune mică, care sunt deja la limita discernabilității pentru un operator uman.

Într-un fel profităm de programul mai lejer, de vară, al clienților noștri pentru a dedica mai mult timp consolidării și extinderii produsului nostru. Însă vânzările și suportul nu opresc niciodată. Una dintre cele mari provocări este să păstrăm balansul în a ne concentra eforturile și a ne diversifica produsul. Prea multă concentrare înseamnă lipsă de perspectivă și oportunități pierdute. Prea multă diversitate însă vine cu riscul de a alerga după prea mulți iepuri în același timp.

Consola VisageCloud

Printre alte vești bune, Vlad s-a alăturat echipei noastre de cercetare.  În următoarele săptămăni, ne-am dori să ni se mai alăture încă doi, poate chiar trei colegi noi, care să ne ajute în zona de dezvoltare și integrare, pe baza rezultatelor obținute în cercetare.

Și am mai lăsat încă o veste bună la final. În urmă cu vreo două săptămâni am finalizat un proiect mare alături de unul dintre clienții noștri din sectorul bancar. 🍾🍾🍾

Acestea fiind spuse, mă duc să-mi fac bagajele. În weekend, merg la Awake Festival, în Târgu-Mureș, unde voi ține o prezentare despre avantajele și provocările computer vision. Dar asta doar după concertul Morcheeba.

 

 

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău