Jurnal Saptamanal Re-cycled #6 “Invata din greseli si cauta solutii”

“Învață din greșeli și caută soluții”

Invățătura din această săptămână vine prin prisma faptului că în fiecare zi avem ceva nou de învățat. În această săptămână am învățat cât de frumoasă este viața la radio (cu bune și rele), cum să faci anumite alegeri în funcție de natura lor, dar și cât de multe poți face atunci când determinarea e la ea acasă.

Deși majoritatea au intrat în vacanță, asta nu ne împiedică în ceea ce ne dorim să realizăm. În fiecare zi apar idei, proiecte și rezultate noi.

Cum?

 Toate aceste împliniri vin din determinarea de a realiza acel lucru măreț, acel vis pe care noi toți îl avem măcar o dată în viață. Acum mai mulți ani, un domn mi-a spus câteva cuvinte legate de viața de antreprenor, iar acestea sunau cam așa: “Fiecare om, în viață, are o idee bună pe care o poate dezvolta și transpune prin ceea ce ii place să facă. Sunt mulți oameni care au idei, dar puțini sunt aceia care le pun întradevăr în practică. Viața de antreprenor nu este una voită, nu se poate face cu forța, ci este mai degrabă un stil de viață, este acea “pasiune” pe care o faci cu drag și de care nu te plictisești niciodată. “

Chiar dacă nu mi-a spus explicit ce înseamnă viața de antreprenor, am înteles că tot acest drum se poate realiza doar prin dorința de a realiza acel vis. Nimeni nu spune că este usor, iar în același timp nimeni nu spune că este greu, dar toți spun că atunci când ai probleme tot ce trebuie să faci este să găsești soluții, să fii calm și să iei cele mai bune decizii pentru tine.

Săptămâna aceasta am fost tot eu, omul care își dorește să curețe Romania de plastic. Nu sunt singurul, dar cu siguranță sunt unul din cei care vor să arate lumii faptul că poți face bani și din lucrurile pe care foarte mulți le aruncă. Determinarea pe care am avut-o în această săptămână a fost ceva nou și pentru mine, deoarece am încercat să privesc totul altfel, ca o pasiune, ca un sport ce îl practic cu drag, dar care mă face mai sănătos, mă relaxează și mă antrenează în același timp.

Am fost din nou Live, tura aceasta cu Marcel Ionescu de la AgriCloud. Amândoi avem idei diferite, tehnologii diferite, dar la bază avem un lucru foarte important si anume bunul simț împreună cu pofta de viață (partea frumoasă când știi să te distrezi la orice oră din zi, dar mai ales poți zâmbi indiferent de stare). Impreună cu Marcel, am avut 15 min în care trebuia să ne gândim la alt tip de produs/serviciu care ar putea fi realizat cu ajutorul tehnologiei pe care noi o folosim. Au fost idei nebunesti, de la ciocolată care îți lasă gura apă, până la concursuri cu drone.

Cine a câștigat?

Pentru prima oară, am reușit să ieșim la egalitate, dar ca de obicei, toți 15 suntem câștigători.

Trecând ușor prin toată săptămâna, am avut și puncte pe care le-am îndeplinit precum: Logo – care va fi gata săptămâna viitoare, website – care sperăm să fie gata până luna viitoare și utilajul despre care v-am tot povestit – la care se lucrează cu spor și pe care sperăm să îl dăm gata de asemenea până luna viitoare.

Ce am facut saptămana asta?

Am căutat furnizori, am discutat cu specialiști în domenii, am cerut păreri și opinii, iar pe lângă avem deja câteva idei pe care le putem implementa cu marile Festivale din țară.

Am început să ne gândim și la jucării, pentru că fetele din Mama Hub, vor să producem jucării pentru copii din material reciclat. Avem până acum și primele variante cum ar fi piese de tip Lego, sau animăluțe cu care copiii se pot juca.

Overall, pare că nu am facut nimic, dar vă spunem un secret: Am avansat cu 30% mai mult față de luna anterioară. Am început să facem și planul de afaceri împreună cu Alinda Bănică (Supereroul nostru , PS: face deja parte din familie, la fel ca toți ceilalți prezenți în Guerrilla Camp).

Pentru că este luna în care mulți au vacanță, vom încerca să realizăm cât mai mult din ce ne-am propus și astfel, când toți se vor întoarce noi să fim pregătiți pentru a da drumu la treabă.

Acestea fiind spuse, aș dori să vă mulțumesc tuturor, voi, cei care citiți aceste rânduri, cei care susțineți acest proiect (Like / share cu #SustineUnMoldovean / #AdoptaUnMoldovean) și vă promit că împreună  vom curăța România de plastic.

Clătește-ți ochii și cu Jurnalele Săptămânale: #1,  #2, #3, #4, #5

Facebook: Re-cycled Romania

Website: www.re-cycled.eu 

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău