Mom O’clock. 13-19 august “Viata bate Sims-ul”

După săptămâna asta hai să vorbim despre Sims. Acum pare fără legătură, dar ai puțină răbdare! Sims este un joc în care ai grijă de un omuleț, îl crești, îi dai să mănânce, mai o piscină, mai o socializare și în final îl trimiți la job ca să poți și finanța cele de mai sus. Ca orice om la început de drum vine după câteva ore cu 2-3 parale în buzunar și planurile tale de vile, grădini și mașini sunt deturnate de faptul că banii vin cu țârâita în loc să îi întorci (cum ar fi cazul) cu lopata. Într-un final, sătul de muncă cinstită, dai de motherlode, cheat-ul care îți bagă cate 50.000 de firfirici în cont și toate planurile tale au iar sens!

În viața reală (cea de proaspăt antreprenor) e fix ca-n Sims – însă doar partea când banii vin greu și se duc repede, iar motherlode-ul ți-l dau băncile la pachet cu dobânzi, garanții și alte inconveniente.

Pe măsură ce avansăm cu detaliile proiectului, cresc și așteptările noastre odată cu nota de plată. Întrebări de genul “hai boss tu chiar vrei să schimbi gresia și faianța în FIECARE baie?” sau “8000 de euro un espressor? La banii ăștia ar fi bine să aibă grijă de copil cât îmi iau eu un job doar să îl plătesc” sunt deja la ordinea zilei.

Ce îmi place însă e că se leagă lucrurile. Încă strângem inside tips de la oameni faini cu cafenele: o voi menționa aici pe Iulia de la Longline Specialty Coffee, care nu numai că ne răspunde la toate întrebările, dar îmi și arată ce-i aia cafea bună încă de când puștiul era de doar 2 săptămâni. Acum că branding-ul este aproape gata, am pornit discuțiile cu furnizori de mobilier și de echipamente HoReCa, după care am început să ne gândim serios la proiectul de amenajare. Știm că după ce găsim spațiul ideal – și cu parcare și-n centru și-n vilă și-n buget, dacă are și o curte e minunat (astea sunt ca unicornii jur!) totul va fi pe fast forward (sau după caz cât ne țin banii de buzunar să plătim chirie in gol). Așa că task-ul principal zilele astea este să îi adunăm pe toți (chiar și din vacanță) să îi punem în temă și-n stand-by pe principiul “ne pregătim ce ne pregătim, da’ și când ne-om apuca de treabă”.

Fiind pe sfârșit de vară, ne bucurăm că orașul e încă liber (gotta see the bright side – ce ne trebuie nouă mare?). Dacă tu stai pe un șezlong și ne citești, poți să dai și un vot aici între un frappe și un mojito.

 

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău