Mom O’clock. 8-14 octombrie “Adu-ti aminte de ce ai pornit la drum”

Pentru că ne e greu, pentru că nu știm niciodată cum e până nu simțim pe propria noastră piele. Pentru că e cu adevărat momentul când ne apreciem părinții la adevărata lor valoare, pentru că am vrea uneori să fugim și să ne ascundem în brațele lor. Poate că nu ne simțim potrivite pentru rolul ăsta, că nu ne iese totul așa cum ne imaginam sau că deraiem de la orice rețetă de succes și suntem judecate pentru asta. Pentru că suntem puse la încercare, pentru că noi și partenerii noștri dăm examenul vieții. Pentru că nu mai este vorba despre noi, pentru că ne este dor de noi, ca femei, cu dorințele, activitățile și pasiunile noastre, ne e dor de timpul nostru. Și uneori niciun zâmbet sau chicoteală nu poate șterge această nostalgie față de cine am fost. Uneori ne simțim izolate, poate că nu avem curajul să înfruntăm lumea de afară cu mândrețea lângă noi, ni se pare complicat să readucem o bucățică din viață anterioară în cea nouă, ne e dor de prieteni, de parteneri așa cum îi știam înainte, de noi doi, dar mai ales de noi înșine și uneori ne simțim vinovate pentru asta.  

Ne iubim mogâldețele, sunt cele mai importante realizări ale noastre, ne-am da ultima suflare înaintea vremii doar ca să știm că sunt bine.

Trăim toate aceste sentimente, unele într-o măsură mai mică sau mai mare. Poate că nu avem curaj să ne uităm în ochi și să recunoaștem. Sau poate că unele își găsesc mai repede rostul decât altele. Oricum ar fi, până ne dezmeticim din haosul schimbării, copiii au crescut iar zâmbetele știrbe s-au dus.

La cafeneaua mom o’clock dorim să scoatem ce este mai frumos din experiența maternității, să păstrăm vie o parte din noi, atât cât putem și cum putem, chiar dacă viața se schimbă pe repede înainte. Nu vrem să o lăsăm uitată și prăfuită luni sau ani într-un sertar al sufletului.

Putem să alegem să râdem, să facem haz de morcovul fiert prea moale sau prea tare, să uităm că a fost încă o zi grea și să ne bucurăm de o cană de cafea bună alături de mame ca noi. Sau alături de prieteni care nu îndrăznesc să ne mai sune sau pe care am uitat chiar noi să-i căutăm. Să facem activități pentru sufletul și mintea noastră, să ne ținem cu mâna de burți, acum că avem, și să ne amuzăm copios. Să ne bucurăm de momente care contează. Și toate acestea împreună cu cele mai reușite versiuni ale noastre în miniatură, într-un mediu prietenos pentru copii.  

Este doar o etapă din viață noastră, un început de drum către o destinație nemaipomenită, pe care împreună îl putem face mai viu, mai colorat, mai frumos într-un mod autentic și sincer, fără reguli și prejudecăți. Suntem faine cu bune și cu rele și facem o treabă nemaipomenită pentru copiii noștri indiferent de abordarea pe care o alegem. Și uneori poate nu trebuie să ne luăm prea tare în serios! Până la urmă mamele fac asta de milioane de ani. 🙂

Poți să ne susții cu un vot aici!

Facebook: mom o’clock

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău