Mom O’clock. 3-9 septembrie “Ganduri la o ceasca de cafea”

Zilele acestea mă las inspirată de o carte pe care o recitesc cu drag și care, printre multe pasaje de înțelepciune japoneză spune ceva ce săptămâna asta mi s-a potrivit de minune:

“Copilă, totdeauna să-ți amintești că, într-adevăr, cel mai ușor lucru de pe lume e să te gândești la ceva rău. Totuși, să te gândești la lucruri bune cere efort. Iată de ce există disciplina, educația. Așa că educă-ți mintea să poposească pe dulci miresme, pe atingerea tandră, catifelată a picăturilor de ploaie pe shoji, pe armonia acestui aranjament floral, pe liniștea zorilor…”- Shogun (James Clavell)

Așa că și eu poposesc pe tărâmurile cafenelei noastre magice, unde camerele vor spune povești, iar cafelele ne vor fi călăuzitoare și confidente. E timpul meu, al tău, al nostru, al mamelor și al taților, al copiilor noștri. Mă gândesc la acele zile de liniște în miros proaspăt de cafea prăjită, la acele ore de lucru în tihnă, în timp ce copiii sunt copii, la întâlniri de grup îmbucurătoare, evenimente cu și despre oameni frumoși. Vă invit la acest exercițiu de imaginație plecând de la o gură de cafea sau ceai care să vă fie balsam pentru suflet. Trageți aer în piept și fiți acolo. Noi suntem deja.

Dream vote here 🙂

 

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău