Geodom – De la Poseidon si pana la Selena – #2 DomeplanAR

geodom-pe-marte

Ca tot veni vorba, la ce o fi bun si geodomul asta?

Nici noi nu avem cum sa le stim pe toate, asa ca mai invatam pe parcurs. Stiam foarte clar un lucru – trebuie sa aplicam pentru programul European Space Agency. Zis si facut – am inscris proiectul in portalul lor si am asteptat.

Spre surprinderea noastra, feedback-ul a inceput sa curga – views, likes si comments pe proiect. Am fost placut surprinsi sa vedem ca ideea este apreciata si oamenii “buy into it”. Mirarea nu ar fi trebuit sa fie mare, era vorba pana la urma de un call pentru proiecte ce trebuie sa deserveasca habitate extraterestre – ne potriveam manusa (thanks Sorin Badea, again).

Desi bucuria este mare, nu trebuie sa spunem hop pana nu sarim gardul. Call-ul pentru proiecte se termina pe 29 Noiembrie si trebuie sa vedem daca vom fi selectati pentru etapa de Early Technological Development.

Geodom in sus, geodom in jos, mailurile si mesajele noastre cu pitch-ul tot ajung de la angels la vc’s si din vorba in vorba, ajungem in discutie cu anume Curtis, principal la un venture fund din San Francisco. Spre deosebire de restul cu care am luat contact, intrebarile lui nu au fost de natura financiara, “ce traction aveti”, “de unde sunteti” si asa mai departe. Curtis a intrebat foarte simplu: “Hey, Tudor, can you build these underwater?” Si atunci, m-a lovit parca o cometa de idei.

I-am spus ca “DA” si i-am exemplificat niste use-case-uri. De la underwater resorts, underwater aquariums si pana la plaforme stiintifice de explorare a adancului si ferme de peste mobile, geodomul parca avea cam toate raspunsurile necesare. Raspunsul lui a fost unul pe cat se poate de direct: “Killer. Send me an email and let’s get the ball rolling!”.

Acum, sincer sa fiu, nu stiu ce sa zic cu toate astea, asteptam un raspuns si vedem ce se intampla. Pana atunci, ne-am mai deschis un orizont sub-acvatic cu geodomul.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău