Cele 7 păcate capitale al antreprenorului (Jurnalul lunii octombrie 2018)

Luna aceasta ne-am dorit să facem ceva diferit, nu despre noi, nu despre computer vision sau despre VisageCloud. Am vrut să scriem câteva lucruri cu care orice actual sau viitor antreprenor se confruntă și poate empatiza, concluzii din experiența noastră și totodată principii după care navigăm.

Cele 7 păcate capitale al antreprenorului

Drumul oricăui antreprenor, la început  și aproape în fiecare zi după aceea, este prădat de cele 7 păcate capitale sau ispite al business-ului.

Invidia

”Să nu privești cu ochelari de cal competiția înspre a imita ce fac ei, fiindca tu nu ai nici resursele lor, nici limitările lor, nici contextul lor, nici accesul la piață pe care îl au ei. Deci trebuie să găsești alt fel de pune alte piese împreună pentru a asambla un alt puzzle și pentru a urmări poate un scop diferit. Nu vei câștiga mult fiind cel mult la fel cu alții. Dacă vei invidia, vei imita. Iar dacă vei imita, vei accepta tacit să concurezi pentru un loc doi, alături de mulți alții care au căzut pradă invidiei”

 

Desfrânarea

”Cedează tentației de a promite doar amintindu-ți dificultatea de a-ți respecta promisiunile. Păstrează curățenia cuvântului tău dat oamenilor cu care lucrezi, fie că sunt asociați, clienți, parteneri, colaboratori sau angajați.”

 

Lăcomia

”Să nu râvnești la mai mulți clienți mai repede decât știi cum să faci îi fericiți și nici să lași mirajului ierbii mai verzi și netede de pe partea cealaltă, cea neștiută, a gardului să te distragă de la drumul drept al roadmap-ului produsului tău.”

 

Lenea

”Să nu aștepți din partea altora ceea ce nici tu nu poți oferi. Fii exigent cu tine prima dată și apoi cu alții. Nu te întreba deîndată ce trebuie ceilalți să fi făcut pentru a birui. Ai răbdare să fii sincer cu tine în a-ți recunoaște că ai fi făcut mai mult dacă ai fi renunțat la comoditate.”

 

Mândria

”Nu avea mândria de a crede că poți decide fără să măsori sau de a crede că poți delega bine fără să știi să faci cu mâna ta. A fi înainte pieței nu te face mai presus decât ea. Cel ce crede că are toate răspunsurile trebuie să facă bine să-și amintească că dacă vorbești mai puțin auzi mai multe.”

 

Mânia

”Succesul competitorului tău sau amânarea clientului tău nu trebuie să îți întunece mintea, fiindcă o minte întunecată e o minte ineficientă. Învață ce nu a mers sau în cine trebuie să ai o încredere neprioritară și treci la următoarea bătălie.”

 

Avariția

”Nu te bucura la câțiva arginți în plus și ai grijă că roadele sunt just distribuite între cei care au contribuit, de la semănat la recoltă. Chiar și când e greu, nu păstra totul pentru tine.”

 

Îmbuibarea

”Dacă ai avut un an bun sau o vânzare de succes, chibzuiește cheltuiala și pentru sezonul secetos și investește înapoi cel puțin jumate din ce a rămas.”

 

 

Cu toții ne facem vinovați de fiecare dintre aceste păcate pe drumul de a întemeia un business, nu doar de a ne juca cu un startup. Important este să recunoaștem aceste moduri în care am putea face lucrurile mai bine, pentru a simți mai bine cum obiectivele noastre depinde de eforturile noastre și de disciplina noastră, indiferent cât ni s-ar părea că de vină ”lumea rea”.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău