Antrenorul Matematic Online – săptămâna a doua

O săptămână în care am căutat să îmi ating două obiective:

 • – să văd dacă pot găsi ceva materiale pe Net, care se potrivesc nevoilor mele,
 • – să intru în contact cu deținători sau creatori de conținut matematic.

 

Rezultatele căutării pe Net a posibilelor surse de conținut matematic:

 • – În engleză nu am găsit nimic care să ma ajute. Am găsit mai degrabă site-uri care rezolvă automat anumite tipuri de probleme, cele care se pot plia pe un algoritm, de exemplu ecuații sau sisteme de ecuații.
 • – În română am găsit câteva site-uri pe care sunt postate diferite documente, unele dintre ele conținând și ceea ce îmi trebuie mie:
  •             – http://www.mateinfo.ro/ – aici am găsit o culegere cu probleme rezolvate, de dificultate ridicată, autor Neculai S. – voi contacta autorul;
  •             – http://mate.info.ro/ – sunt cateva culegeri de probleme fără rezolvări, sunt însă și frânturi din culegeri cu probleme rezolvate, postate în scop publicitar – așadar, aici pot găsi autori interesați să îmi livreze conținut. Voi face o listă cu autorii care au lucrări ce se potrivesc scopului meu;
  •             – https://www.profesorultau.ro/ – aici am găsit ceva foarte interesant, lecții video de matematică pentru gimnaziu. Antrenorul Matematic Online nu conține deocamdată astfel de lecții, deci ar fi binevenită o colaborare cu autorul acestui site – voi contacta autorul.

 

În concluzie, nu prea am ce să iau de-a gata de pe Net (în afara lecțiilor video), dar am identificat mai mulți autori, printre care poate că există unii care vor dori o colaborare.

 

Deocamdată n-am primit nici un răspuns de la cei contactați săptămâna trecută, cu excepția lui Sorin B.:

 • – Gazeta Matematică (mi-au spus din start că voi avea de așteptat mult până mi se va răspunde…);
 • – prodecanul Facultății de Matematică și Informatică – voi mai face o vizită la decanat în zilele următoare;
 • – Radu M. – cunoștința mea care are conexiuni în domeniul tipografic; îi voi reaminti în zilele următoare despre rugămintea mea;
 • – Marius P. și Sorin O. – autori de conținut matematic tipărit cărora le-am trimis mesaje cu propunere de colaborare.

 

Principalul eveniment pozitiv din această săptămână a fost discuția purtată pe Skype cu Sorin B. – autor al unor manuale de matematică publicate de editura Sigma. După ce i-am povestit ce intenționează să fie Antrenorul Matematic Online și după ce i-am arătat cam ce fel de conținut matematic caut, Sorin B. s-a arătat interesat de o colaborare. Urmează să îi trimit zilele următoare un sumar al cerințelor mele cu privire la modul de editare, volumul conținuturilor necesare, gradul de dificultate pe care mi-l doresc, termenele limită până la care trebuie livrat conținutul și orice alte elemente care îl vor ajuta să poată stabili efortul necesar.

Un plus de speranță mi-a dat și Alinda când mi-a spus că mă poate ajuta să intru în contact cu cineva de la editura Joy; aștept să îmi trimită datele de contact și voi intra imediat în legătură cu persoana respectivă.

 

Hai că încet-încet se mișcă treaba…

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău