Guerrill’anul 2018

 

Imi amintesc si acum clar momentul de bucurie si agitatie pe care l-am avut cand am auzit pentru prima data la radio despre
Guerrilla CAMP. Ma bucuram pentru ca eram sigur ca cel putin una, din multele mele idei, va fi sustinuta de radio Guerrilla prin Guerrilla CAMP, astfel voi ajunge la mai multe persoane carora le pasa si putem face treaba impreuna. Eram si agitat pentru ca, pe langa lista lunga de idei din care trebuia sa aleg doar una, trebuia sa notez “neaparat” in acel moment adresa web de unde urmeaza sa aflu mai multe detalii despre acest concurs de idei. Au urmat 2 luni de emotii cu interviuri si interventii live la radio, pana cand era totul clar in legatura cu rezultatul concursului, si in sfarsit incepem Guarrilla CAMP.

Aveam sa incep o etapa cu multe persoane noi si interesante prin preajma, intr-un loc cu adevarat fabulos care pe deasupra emite live si deschide minti. Guerrilla.

Aveam de gand sa promovez curatarea aerului cu ajutorul nanotehnologiei si al luminii. Intr-o maniera business, toata aceasta propaganda, urma sa fie monetizata cumva pentru ca este un concurs de business. Ideea de a curata aerul cu ajutorul nanotehnologiei si al luminii este deja implementata in multe locuri de acum peste 60 de ani de cand a fost descoperita accidental in Japonia. Asa ca am decis sa vad ce ofera piata comparativ cu ce cred eu ca pot sa ofer amestecand diversi compusi chimici intr-un spatiu special amenajat.

Dupa studiul pietei pe 4 continente a urmat concluzia ca voi vinde produsele celor care cred eu ca vor fii concurenti mei atunci cand voi produce la randul meu. Produsele sunt lacuri si vopseluri care protejeaza suprafata si o mentine curata de petele organice, virusi, bacterii, prin dizolvare fotocatalitica. Similar se curata si aerul cu care intra in contact suporafata.

Dizolva, atunci cand este lumina artificiala sau naturala, compusii organici din aer ca de exemplu: oxizi de nitrogen(NOxele), monoxid de carbon, dioxid de sulf, substantele organice volatile, virusii, bacteriile(Staphylococcus aureus, E. Coli), funghiile si mirosurile neplăcute din imediata apropiere, cum este aerul care circula in incinta sau afara.

Am incercat initial sa abordam 3 directii:

  1. panourile fotovoltaice
  2. cladiri de birouri
  3. vopsea in casele obisnuite

Pentru panourile fotovoltaice si cladiri de birouri pe langa faptul ca au o suprafata foarte mare si curata o cantitate foarte mare de aer, se obine o reducere substantiala a bugetului de mentenanta pe care patronatul il deblocheaza. Am incercat promovarea la radio, in emisiunile lui Sorin Badea, dar si promovarea directa telefonic, email si alte mijoalce de contact. Impreuna cu o super echipa de alpinisti utilitari oferim serviciul complet de la identificarea solutiei optime la curatare suprafata si aplicare solutiei.

Avem un website cu produsele si folosim toate metodele de promovare pe care le stim deja sau pe care le invatam in CAMP. Avem cursuri foarte bune pe diverse teme de business in cadrul Guerrilla CAMP si aplicam pe masura ce invatam.

Se pare ca a intervenit o convingere limitativa si anume ca “romanii nu dau bani pentru aer mai curat”. Chiar si cu o solutie asa la indemana de a avea aerul impecabil in casa, vanzarile NanoTera sunt foarte slabe. Din pacate veniturile mele s-au diminuat mult de cand am inceput sa lucrez intens la acest business dar facturile au continuat sa vina. Am lasat mai usor activitatea de software development, fara a avea o plasa de salvare din alte venituri, crezand ca voi reusi cu NanoTera intr-un timp record. Ideea e ca pe masura ce acest business creste aerul pentru noi toti va devenii mai curat. Am cazut in acest nisip miscator al intarzierilor de plata si asta ma streseaza foarte mult. Atat de mult incat imi influenteaza deciziile de zi cu zi legate de tot, inclusiv de a dezvolta acest business.

Mare noroc am cu colegii de CAMP, sunt optimisti, cu idei multe si foarte cool de-mi este mai mare dragul sa-mi petrec timpul in CAMP astfel ca ii dau inainte pentru ca Binili Invinge!

In luna decembrie se pare ca din lipsa judecatii limpede m-am gandit ca un venit suplimentar rapid il poate genera un serviciu gen BlackCab

Na bun, dar nu pare chiar ok ideea de business, de a cumpara de undeva si vinde mai departe, acum ca fac o retrospectie. Ideea de a face acest comert vine din lipsa de fonduri de a produce propria reteta de vopsea lavabila si lacuri pana cand voi reusi sa accesez niste fonduri pentru a trece la productie.

 

 

 

 

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău