Jurnal de antreprenor #S1- CasseRoll.us

CasseRoll.Us a apărut din căutări, întrebări, experiență și autocunoaștere.  

Despre mine nu voi scrie multe cuvinte. Numele meu este Alexa-Loretta (Parmanand) și am împlinit de curând douăzeci și trei de ani. Teoretic studiez marketing la Universitatea din București, practic mă străduiesc de ceva timp să susțin lucrarea de licență. Experiența în câmpul muncii de șapte ani m-a îmbogățit din punct de vedere profesional, dar și personal și am avut câteva revelații în anii aceștia, îmi doresc să cred că le voi face cunoscute pe parcurs. 

Nu cred în cei care au devenit antreprenori din dorința de a nu mai face ce spune șeful(a). În ceea ce privește antreprenoriatul, ai nevoie de cineva care să te ghideze când te gândești să îți construiești o afacere- din când în când, cel puțin. Consider că este mai bine să lucrezi CU oameni, decât PENTRU ei (deși când creezi un produs, îl creezi pentru alți oameni, având grijă să satisfacă cerințele, standardele și nevoile lor, nu doar pe ale tale). 

Antreprenoriatul este dinamic. Este nevoie de curaj (mult curaj) și încredere să pornești pe un astfel de drum și să și crezi că va fi bine. Ești pe teren neutru, nu știi ce te așteaptă, deși cunoști teoria, practica te… te și atât. 

Ideea mea de business a pornit dintr-un cuvânt pronunțat greșit, discuții (traduse prin certuri și reproșuri) cu mama, din “ce-o fi, o fi” într-o zi în care făceam orice altceva în afară de ce aveam de făcut pentru muncă (da, m-am înscris într-un accelerator de start-up-uri când trebuia să construiesc un plan de afaceri pentru compania în care lucram) și din dorința de a lucra cu un om, nu pentru el. 

CasseRoll.Us a apărut când eram în perioada de probă pentru ocuparea unui post de barista la o cafenea unde se servea cafea în pahare desenate de noi, cei care lucram acolo. Tipa care deținea cafeneaua (o antreprenoare smart și nice) mi-a spus că urmează să servească sandwichuri to go acolo, iar eu m-am gândit că aș putea concepe caserole care să păstreze acel produs cald până la birou/ acasă/ picnic. Colorate, interesante, ale mele. 

A apărut și din renumita dispută mamă-fiică, în care mama mi-a reproșat că nu am adus acasă caserolele pe care ea mi le-a dat la al doilea job serios pe care l-am avut. A pornit din “canțerole”, așa cum le numea bunicul meu, nu “caserole”. A pornit din dorința de a avea un produs pe care să îl refolosești, pe care să îl îndrăgești, nu să-l arunci

Petreceam câteva minute bune înainte de a arunca ambalajul în pubela potrivită, pentru că nu știam din ce categorie face parte- este plastic, hârtie sau menajer (la acestea aveam acces în multinaționala în care lucram câțiva ani mai târziu). Auzeam des întrebarea “are cineva o furculiță?” și atunci m-am gândit că poate ar fi util să existe caserole cu tacâmuri, să nu mai cumpărăm de unică folosință sau să împrumutăm între noi (plus că la un moment dat au dispărut niște cuțite dintr-un sertar). 

Și așa a prins contur această idee de startup. Din dorința de a îi îndruma pe cei mici să prețuiască resursele de care dispun și să mănânce pachetul de acasă (pentru că eu mă întorceam cu el și ai mei mă întrebau de ce și cum și câțiva colegi râdeau că am venit cu “pachețelul”- poate nu era ambalat frumos, eu știu?!) – prin a produce casseroll.e cu supereroi elemente (pământ, aer, apă, foc)… Din dorința de a îi ajuta pe foștii colegi de cămin să economisească bani și să ia cu ei casseroll.a cu design hipsteresc plină cu mâncare gătită, de acasă… Din dorința de a crea pentru corporatiști (și nu numai) un produs pe care să îl poți personaliza, care să includă tacâmuri și din care să poți mânca cu plăcere de nenumărate ori, având în plan și un program de buy-back: bring, buy, use, re-use (și personalize). 

Vreau să menționez și cel mai important aspect din tot acest concept, faptul că aceste caserole vor fi realizate din materiale eco-friendly

Întâlnirea de săptămâna trecută cu antrenorii și colegii din Guerrilla Camp 2 mi-a oferit direcție, privire de ansamblu, informații relevante și… un spațiu în care să creez- Mindspace.

Abia aștept să scriu despre întâlnirea care a avut loc săptămâna aceasta.

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău