Tranșeele Guerrilla CAMP sunt terenul de joacă a lui Sorin

La fel că dată trecută când ne-am auzit la acest jurnal săptămânal, voi începe cu un citat. Este unul care însumează mai toată experiența de aici din Guerrilla CAMP, da la modul în care au fost alese ideile de business, până la modul în care principalii actori au îndrăznit să le pună în scenă:

Cele mai bune startup-uri vin în general de la tipi care au găsit soluția de a scărpina o mâncărime.” —Michael Arrington, fondator TechCrunch

Suntem în plin august și pentru că suntem la capătul primului modul (ciclu?) de aici din CAMP, poate că ar fi fain să va spun ce văd eu la fiecare business:

Re-Cycled– o ideea care are potențialul de a rezolva marile probleme ale ambalajelor din plastic din tara si din București. O idee care își are originile astazi, însă privește strict către viitor.

Alter Ego Technology– mizez atât de mult pe agitația băieților și pe felul expansiv în care își promovează ideea, încât mi-e foarte ușor să văd produsul finit: liniștea patronului care îi contractează. MINUNAT

Visage Cloud– ideile bazate pe recunoaștere facială pot veni în ajutorul tuturor, fie că sunt firme sau oameni simpli, ca mine. Rezolvarea unor situații complicate, a fost atât de bine simplificată de băieți, încât mi-e greu să cred că este cineva care nu își doreste asta în sediu. 

Nano Teră– E o idee pe care va jur că am citit-o când aveam 10 ani într-o carte de povestiri S.F. “Pădurile de metal ale viitorului” – ele își trăgeau seva fix din ideea că, o substanță care acoperă o suprafață, poate produce la fel de mult oxigen că un copac.

Swip.ro – O platforma care mă poate scapa de griji. Pentru că oricine își dorește o singură factură, la tot. În plus, funcționalitățile gândite de oamenii ăștia sunt fascinante.

Vagonut – Un business cu gust. Eu așa i-am spus Biancăi și va jur că tot ce iese din mâna acestei fete are gust. Și da, trimiteți-mă pe o insulă pustie doar cu mâncarea ei și “Sorin cel care mananca doar de post”  scrie pe mine. Voi creste animale doar pentru a-mi alungă singurătatea.

Mama HUB – Am multe mame în jurul meu și în viață de zi cu zi, iar acum ele au venit și la radio. Îmi place entuziasmul și permanenta deschidere către nou a fetelor. Probabil că dintre toate, această idee a început mai întâi în suflet și nu în minte.

Gentleman Works – Băieții ăștia sunt extraordinari. Din bube, mucegaiuri și noroi, ei reușesc să creeze unele dintre cele mai faine lămpi sau corpuri de iluminat, pe care le-am văzut. Steam punk is not dead! Respect!

Live Care – Elena și ideea ei de a salva lumea, m-a prins. Și nu de azi de ieri, ci cu mult înainte să ajungă ea aici. Un cip care să elimine un harnașament și care să îl pună pe medic în garda, de la mile depărtare e o chestiune care, în anii ‘90 părea un SF greu de atins.

Fashion Mobile Store – Ideea asta vine ca o continuare firească a unui business care și-a câștigat piața. Important și frumos e că mereu gasesi o cale de extindere. Așa că familia Țurcanu nu numai că a adăugat +1 la membri așezați la masă, dar au gândit un plan mobil și fezabil pentru afacere: o călătorie în lumea hainelor. Cu un camion.

Punct pe i – Avocații sunt deja invidioși pe ei. Spun că e o idee care le-ar putea lua din….bani. Eu mă bucur! E momentul să retehnologizam fiecare segment din societate. Bravo, Adeline și Răzvan!

Gastroteca – Mi-a plăcut că Iuliu a venit pe o nișă. Pe nișa oamenilor care nu vor prea multe complicații. Vor gramaj. Vor porție, Vor rapiditate! Vor eliminarea drumului la piață. Iuliu va livra ideea asta și viața unora va deveni mai ușoară.

Teen Tank – sunt cei mai tineri reprezentanți din Guerrilla CÂMP și sunt și cei mai volubili. Faptul că sunt abia la început de facultate și că fac parte din generația celor “născuți cu tabletă în mâna” va poate da o explicatie clara la intrebarea “de ce sunt atat de buni la VLOGGING?” 🙂 

Hier UP – Acum mai bine de 20 de ani toată ideea Mihaelei se baza pe PCR -Pile Cunoștințe și Relații. Astăzi, tehnologia schimbă atitudinea angajatorului și mai ales modul de a alege colaboratorii. Îți țin pumnii, Mki!!

AgriCloud – Dacă se putea pune în practică ideea lui Marcel ,mai repede de anul 2000, astăzi România era din nou Granarul Europei. Dar cum niciodată nu e prea târziu, Marcel aduce 2.0-ul în agricultură și în observațiile agronomilor.

Va țin pumnii, băieți și fete!

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău