Jurnal Guerrilla Camp

Guerrilla Camp

In urmă cu 10 luni revenisem in București, pentru mai mult de-o zi, după 5 ani. Era ziua lui Adrian, prietenul meu. Am povestit, am râs, am petrecut și asa din vorbă în vorbă mi-a pus in față un proiect. Start Up-ul de Jos. Ăsta era numele proiectului. Hmm, nu aveam deloc in minte o intoarcere in capitală. Eram plecat de multi ani, la “casa de creație” de la munte – unde, în continuare, merg cât de des pot.

După câteva zile ne-am întâlnit in radio. Era un fel de întoarcere in timp cu 20 de ani: Adrian, Dobro și cu mine. Sunt greu de convins, sunt căpos. Dar idea asta imi plăcea. Am spus da. Și că voi veni in București in Aprilie.

Au urmat niste luni de construit prezentări și de așteptat răspunsuri. Primul da l-am primit de la Ionuț ( Gheorghe, DACIA – Renault ), Clarisa si Mihai. Multumim Ionuț pentru incredere si pentru sugestia actualului nume al proiectul. Guerrilla Camp. Apoi a confirmat Raluca si Banca Transilvania era “in”. Roxana si Mugur au spus da pentru  HP. Valentina l-a confirmat pe Aqua Carpatica. Eram pregătiți de drum.

Nu am mai așteptat până in Aprilie. Pe 20 Ianuarie eram in București. Greu. E dificilă întoarcerea si re-acomodarea. Dar implementarea proiectului făcea ca tot haosul orașului sa fie mult mai ușor de dus. De fapt, o să spun că mai degrabă nu am simțit trecerea timpului.

Guerrilla Camp. Accelerat de DACIA. S-a auzit OnAir pe 23 Aprilie. Un proiect adresat tinerilor până in 30 de ani. Am primit primele admonestări : “ de ce până in 30 de ani?!”. Pfuuu. Hai până în 40. Alte ridicări de “sprânceană”. Okey! Tinerețea e o stare de spirit, nu? DA! De ce să îi punem frână? E liber pentru oricine are o idee, nu are bani să o pună in practică dar are toată dispoziția si energia să facă pasul spre un altfel de a privi lucrurile. Gata. Suntem in ordine. Inscrierile curg. Mai reținut la început. Dar pe măsura ce trec zilele, vin din ce în ce mai multe. Multe. Tot mai multe. Ăăăăă, cum o  să îi alegem pe cei 15? Avem regulamentul daaar dintre atâtea idei faine, cum selectăm? Notele sunt mari și de la ascultători, chiar dacă publicul Guerrila e exigent. Clasamentul e foarte strans. Nu știm cum o să facem. Ne trebuie 15 idei.

Intre timp avem parte de o primă surpriză. Mare. TELEKOM ne invită la o întâlnire. Uau. Proiectul e în derulare; se apropie de finalul primei etape – selecția celor ce vor intra în Camp – si avem un posibil nou partener. Mergem la sediul lor de unde Bucureștiul se vede altfel. Ne intâlnim cu Ruxandra, Romeo si Mihai. Adrian povestește mereu cu o pasiune de nestăvilit despre Guerrilla și Guerrilla Camp. Plecăm urmând sa primim un răspuns.

Avem parte si de o a doua surpriză. GLO. Mergem la o întâlnire cu Raluca, Alexandra, Georgiana. Adrian din nou in vervă de zile mari. Îi place proiectul ăsta mult. E idea lui. E o idee faină. E generoasă. Și atunci o povestește din tot sufletul. Așteptăm un al doilea răspuns.

Intre timp finalizăm alegerea celor 15. A fost greu, dar frumos. AM cunoscut 32 de oameni speciali. Camp-ul e gata să ii primească. Si…Primim răspunsul favorabil TELEKOM si GLO.

Guerrilla Camp. Un proiect pornit dintr-o idee generoasă a devenit realitate in 10 luni

Guerrilla Camp e la start. Am facut sport de performantă – și pentru mine tensiunea startului e mereu altfel. Dar am noroc cu Adrian. El povestește, rar arătând că are emoții. Sunt 15 oameni, cu spirit tânăr. Toti avem emotii. E normal, e un început. Și pentru cei 15 și pentru noi.

Avem in față o călătorie lungă. Finalul e pe 1 Martie 2019. Cum va fi? Nu știu. Imi doresc doar să invăț de la cei 15 cât mai multe și sper ca și eu, la rândul meu, să le pot transmite ceva oamenilor ăștia. Let’s enjoy the ride!

 

 

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău