Haideti sa start-up!

Guerrilla Camp 2 a pornit la drum iar antreprenorii s-au pus imediat in miscare.

Parca mai repede chiar decat la editia anterioara.

Ceea ce e minunat pentru ca asa cum se stie, actiunea este esentiala intr-un start-up! Intr-un start-up perfectionismul e ucigator! A astepta sa faci pasi pana nu ai totul perfect…e cel mai sigur mod de a nu ajunge nicaieri.

Dar inainte de actiune trebuie sa fie etapa de Claritate. Altii se refera la ea spunandu-i Viziune. Ceea ce e corect intr-un fel. Doar ca mie nu-mi ajunge viziunea. As vrea sa ma asigur mai intai ca am curatat de bug-uri aceasta viziune si sa fiu sigur ca antreprenorul a obtinut o viziune CLARA. Fara sa ma opintesc in etichete.

De ce e esential sa ai Claritate inainte de a porni la Actiune?

E oarecum evident ca daca merg cu viteza, dar in directia gresita, rezultatul pe care-l obtin e ca ma idepartez de tinta mea…cu mare viteza. Si cand ma trezesc, o sa constat ca ma aflu chiar mai departe de tinta mea decat eram acum o luna.

Not good! Timp si resurse aruncate pe fereastra, entuziasm de Super Bowl consumat la matineu!

Viteza nu e importanta in faza initiala. Ci abia apoi, dupa ce imi e absolut clar catre ce tinta ma indrept.

Am avut pana acum o prima sesiune de Coaching cu toti participantii.

Imi place si ma incarca pozitiv emotia si entuziasmul lor.

Energia pe care au pus-o in ideile foarte frumoase cu care au venit.

Sperantele care li se citesc in priviri si in voce. Si imi doresc din suflet  sa vad cat mai multe din aceste idei duse la final cu succes.

Sunt idei minunate de care as vrea sa beneficiez chiar pentru mine! Mure proaspete gustoase aduse din creierul muntelui la botul calului, parcare rezervata in mijlocul Bucurestiului infernal, constructii modulare din lemn, solutii moderne de cazare in mijlocul Deltei, profesori online pentru copii…si atatea altele. Toate sunt idei foarte bune. Doar ca de la idee la business…mai e cale lunga!

Si in acest an, o parte dintre entuziastii nostri antreprenori inca nu au toate lucrurile clare.

Iar neclaritatea te pandeste la inceputul drumului dupa fiecare colt.

Ori la structurarea actionariatului, ori la stabilirea rolurilor fiecarui co-fondator, fie la felul in care se iau deciziile. Asta pana la depunerea actelor doar. Apoi unora nu le e foarte clar segmentul de piata caruia se adreseaza, nu au foarte clar cine este de fapt clientul, altii nu au clar modelul de business, altora nu le e clar cum sa monetizeze ideea, si in sfarsit, altora nu le e clar cum sa puna ideea pe piata.

Si nici nu le-am listat pe toate 🙂

Dar au ceva clar oamenii astia? DA. Aceleasi lucruri, dar prin rotatie 🙂

Tocmai asta este si rolul sesiunilor de Coaching, de a gasi claritate in zonele unde azi e plin de ceata.

De aceea avem un Camp structurat pe etape, ca sa permitem fiecarui start-up sa parcurga toate etapele, intr-o ordine corecta.

Deocamdata as zice ca am inceput cu dreptul, ne facem ordine in ganduri, ne organizam putin, si apoi bagam carbuni in instalatie ca sa prindem viteza.

Fiti pe faza, ca urmeaza…

 

 

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău