Din 20…20 au ramas doar 15. (nimic nu se pierde, totul se transforma)

La multi ani si …un business nou fericit sa aveti!

Ok, am mai incheiat inca un an (oare cand au trecut 365 de zile??!!!).
Întrebarea e: a fost sau n-a fost revolutie in orasul nostru?
Asa cum stiti, sau daca nu stiti, iata, merita va spun: a fost!

În orasul nostru, adica in Guerrilla Camp, revolutie a insemnat prima etapa de jurizare, in urma careia din 20 de startup-uri au ramas numai 15.
15 antreprenori care isi cauta in continuare drumul catre succes, impreuna cu GC2 si alaturi de voi. Si ceilalti il cauta, dar altfel.

Pentru ca asa cum am mai spus, aici nimeni nu pierde. Daca au iesit din Camp, este pentru ca nu au tinut pasul sau nu au bifat unele criterii.
Dar in business asa se intampla uneori, e nevoie de mai mult timp. Unele idei au nevoie de timp ca sa dospeasca, sa apuce sa se clarifice.
Alteori obosesti si ai nevoie de o pauza sa-ti tragi sufletul. Si apoi pornesti mai departe.
Însa experienta de aici, a fost cu siguranta un castig pentru toti si o etapa care trebuia parcursa. Cu siguranta aici au parcurs-o mai repede (si imi place sa cred ca mai profund), decat s-ar fi intamplat in afara Camp-ului.

Asadar cine sunt cei 15 fericiti care continua in Guerrilla Camp?
Ii gasiti aici

Cu precizarea ca intre timp, desi s-a calificat, dupa ce au trecut sarbatorile si a avut mai mult timp sa evalueze pasii urmatori, Mihai Ilie – inminteacopiilor.ro, a decis sa se retraga din Camp.
Motivele, destul de clare si de inteles.
Au inteles si ei ca e nevoie de mai multe resurse, de o investitie mult mai mare, de munca si timp, decat estimarile initiale, iar cu structura existenta nu au cum sa tina ritmul impus de Camp.
Dar asta e un mare castig!!! Sa ajungi la intelegerea clara a situatiei si sa iei deciziile corecte, insemana ca esti pe drumul bun. Ok, poate e mai lung decat credeai initial, dar acum stii unde te afli si ce anume ai nevoie pentru a merge mai departe. E un moment de claritate care le lipseste de cele mai multe ori antreprenorilor aflati la primul startup.

Mihai ne-a asigurat ca nu abandoneaza proiectul si asta a fost vestea cea mai buna pentru toata lumea!
Mie mi se pare un proiect care e musai sa fie dus pana la capat, pe care abia astept sa il vad viu! Cred ca are un bun potential si personal as fi unul dintre utilizatori, impreuna cu copiii mei.
Asa ca Mihai, bagati carbuni si haideti inapoi la editia Guerrilla Camp 3!
Va asteptam cu bratele deschise!

În rest, lumea e cu motoarele pornite, nu se poate spune ca antreprenorul ia pauza vreodata, e conectat la business si cand doarme, asa ca nu putem spune ca ai nostri “abia au revenit din vacanta”. Nu, au fost in vacanta cu tot cu business si pedaleaza incontinuu.

Cred ca ce s-a castigat in prima etapa e in primul rand mai multa claritate.
Raspunsuri mai clare la intrebarile fundamentale:
1. Ce problema din piata rezolv?
2. Stiu si pot sa rezolv aceasta problema?
3. Cine e clientul meu ideal?
4. Pot transforma acest triunghi (problema-solutie-client) intr-un business functional?
5. Care e modelul de business care sta in picioare?

Cred ca la primele 3 intrebari majoritatea si-au gasit raspunsul, dar daca ne uitam la ultimele doua puncte, pot spune fara teama de-a gresi ca inca nu avem 15 business-uri care sa raspunda cu claritate si fara ezitare in acest moment.
Dar macar acum stiti la ce lucram in aceasta etapa!

Despre cum avansam si ce-i de facut pentru asta, in episodul urmator!
Asadar, acum la inceput de an, va adresez tuturor incurajatorul:
La munca, frati romani!

Adaugă un comentariu
Numele tau *
Email *
Mesajul tău