Tudor Ionut Grigore
DomeplanAR
DomeplanAR

Ce este?

DomeplanAR este un tool digital de automatizare, sub forma de aplicatie web care permite utilizatorilor sa-si construiasca modelul 3D pentru o structura de tip dom geodezic, fara ca acesta sa aiba cunostiinte de design 3D.

Cum functioneaza?
Utilizatorul se foloseste de inputuri parametrice simple (raza, inaltime, complexitatea gridului) pentru a-si crea designul domului per necesitatile acestuia, fie ca vorbim de o sera sau de un habitat extraterestru. Dupa ce acesta este satisfacut de model, poate descarca planul de constructie alaturi de necesarul de materiale si se poate apuca de construit.

 

Pentru cine?
DomeplanAR se adreseaza atat profesionistilor, cat si amatorilor. Fie ca esti un arhitect/inginer/designer si vrei sa iti eficientizezi work-flow-ul automatizand designul acestor tipuri de structuri sau fie ca esti un cultivator de legume care vrea sa-si construiasca o sera geodezica, DomeplanAR te rezolva.

Povestea aia faina

Once upon o seara la bere, trei creiere crete si-au imaginat cat de fain ar fi sa traim intr-o lume unde tehnologiile astea emergente, combinate intre ele inedit, ne-ar inlesni traiul de zi cu zi si ne-ar ajuta sa evoluam ca specie.

Trecut-au zile si luni de discutii si idei, desene mazgalite pe tot felul de foi, mock-ups si inevitabilele injuraturi, insa asa au inceput sa mijeasca si primii “ghiocei” rasariti din mintile celor trei.

Theo, Stefan si Ionut, caci asa se numesc ai nostri crai, au vazut o lume in care totul poti avea la indemna cu ajutorul realitatii augmentate A.R.-ului sau cum oamenii se vor reorienta catre geodomuri pentru ca industria constructiilor sa devina cat mai sustenabila.

Ca prin minune si ca prin vis, iaca, apare si primul prototip, si anume, DomeplanAR, instrumentul ce al nostrii crai il vad ca fiind un factor cheie ce va reorienta ideea de a constructi catre sferele sustenabilitati, facand domul geodesic accesibil tuturora.

Acuma, cei trei isi continua drumul cu avant, urmarind sa-si finanteze proiectul pentru a-l putea aduce pe piata si in fata tuturor celor care au nevoie de el.

Web-site: http://hologramplan.com/

Facebook: https://www.facebook.com/above.reality1

Geodome Family – dom la dom trage – #5 DomeplanAR

Un "geodome family" era lucrul cel mai putin asteptat din toata povestea asta cu Guerrilla Camp. Dar, uite ca lucrurile ...

de: Tudor Ionut Grigore Vezi articol
Salvam Terra democratizand geodomul (Pt. 2) – #4 DomeplanAR

Daca saptamana trecuta ne gandeam la oceanele de pe Terra, acum intra in scena si uscatul. Procesele industriale ...

de: Tudor Ionut Grigore Vezi articol
Salvam Terra democratizand geodomul (Pt.1) – #3 DomeplanAR

Cum salvam Terra? O intrebare arzatoare, cu multe raspunsuri... Daca am vorbit despre geodomuri pe Luna si Marte, ...

de: Tudor Ionut Grigore Vezi articol
Geodom – De la Poseidon si pana la Selena – #2 DomeplanAR

Ca tot veni vorba, la ce o fi bun si geodomul asta? Nici noi nu avem cum sa le stim pe toate, asa ca mai invatam pe ...

de: Tudor Ionut Grigore Vezi articol
Geodom vs. AR – DomeplanAR vs. DiscoverIT – DomeplanAR #1

Mai greu cu inceputul, ce-i drept... Am intrat cu una, dar ne-am sucit la alta - evident, exista un considerent. Cand ...

de: Tudor Ionut Grigore Vezi articol