Oana Boia, Ioana Sfetcu si Andra Dobrinescu
Aprecieri
1575
Mom O’clock
Coffeeshop & Playground


 Copiii vin pe lume să ne învețe lucruri, să ne inspire și să ne motiveze.  Se mai spune și că ei ne aleg pe noi ca părinți și nu invers și că ei decid când vor să vină pe lume. Tind totuși să dau dreptate acestor vorbe, pentru că astăzi nu aș fi în fața calculatorului scriind despre Mom O’clock ca urmare a admiterii noastre în Guerrilla Camp.

Suntem un trio cu pasiuni și înclinații diferite: o arhitectă pragmatică, o HR-istă psiholoagă și o corporatistă dedicată care s-au săturat de prea multă independență și viață de huzur și, considerându-se pregătite sau nu, și-au luat job de mamă. Ne știm din clasa I și colac peste pupăză, ne-am sincronizat aproape perfect proiectele personale, cu o diferență de 4 luni între ele. Pentru fiecare din noi, experiența primului copil a reprezentat o provocare destul de mare, cu suișuri și coborâșuri, cu zâmbete și lacrimi, dar mai ales a pornit în noi dorința de a face o schimbare, atât în viața noastră cât și în viețile altor mame.

 

Pe lângă satisfacțiile pe care le aduce maternitatea, aceasta vine la pachet și cu sentimente de incompatibilitate cu noul rol, cu nenumărate griji și îndoieli. Femei independente, mamele noi se simt adesea prost echipate pentru a-și crește copiii și deznădăjduite în fața rutinei zilnice ce se întrevede pe termen lung.  De parcă nu ar fi suficient, există tendința de a te înrădăcina în izolare, luptându-te pentru perfecțiune. Și care este de fapt câștigul? Frustrarea și oboseala rămân acolo, îngropate în milioane de scutece și saci de hăinuțe care treptat rămân mici, prea mici. Astfel că trăirile pe care le-am experimentat în noul rol ne-au făcut să visăm cu ochii deschiși la un loc dedicat mamelor, unde să ne putem bucura de o cafea bună, unde să interacționăm, și care să ne ajute să scoatem ce este mai bun din experiența maternității. 

O cafenea cu și despre mame, unde putem veni cu copiii. Locul unde putem să ne bucurăm de o cafea bună alături de alte mame sau prieteni dragi nouă și să râdem în nas unei zile care ar fi putut să fie lungă și obositoare. Împreună dăm culoare și voce maternității și o scoatem din case și parcuri, pentru momente care contează. Ne luăm energia din oameni și facem activități pentru mintea și sufletul nostru, și asta într-un mediu prietenos pentru prichindei. 

Și cum nimic nu este întâmplător, zic iarăși unii, la scurt timp am aflat de Guerrillla Camp. Ne-am străduit să explicăm cât mai bine proiectul unui juriu despre care nu știam dacă are copii sau nu și l-am înscris în concurs.  Am povestit că vrem să punem de o cafenea, în special pentru mamele cu copii mici (între 3 luni și 3 ani), cu zone de relaxare și socializare pentru mame cât și spații de joacă sau cameră de liniște pentru copii. Pentru un plus de confort, cafeneaua va dispune și de personal specializat care să fie atent la nevoile copiilor. Mamele vor avea la dispoziție cafea, băuturi și gustări rapide și acces la cursuri care să le inițieze în noua călătorie, cât și la activități de recreere și dezvoltare personală. Îmbrățișăm dorința taților de a fi implicați, astfel că vor fi și ei bineveniți. 

Cumva intuiam următorul pas, pur și simplu simțeam că este absolut firesc, însă doar când am primit confirmarea pe mail că ne vom auzi la radio, am chiuit și ne-am felicitat, cu țipete și chicoteli de copii pe fundal.  Pregătiri pentru ce vrem să spunem cât mai clar și concis, simulări de discuții la telefon, 3 guri de vișinată și suntem on air la Alexandru Anghel la Binili Învinge!Iar cum universul știe că mamele au nevoie de prilej de a pleca de acasă și a se bucura de un moment de liniște, iată-ne și la interviul final pentru admiterea în Guerrilla Camp.

Bună ziua am dat și belea au căpătat! Echipa Guerrilla s-a trezit cu copiii în camp! Deci dragi copii, mulțumim pentru vântul în pupă. Acum trebuie să menținem velele sus, căci avem drum de parcurs!

 

Mom O’clock. 5-10 februarie. Omul sfinteste locul

De multe ori e mai ușor să faci declarații în scris. Poate că este mai ușor să-ți ...

de: Oana Boia, Ioana Sfetcu si Andra Dobrinescu Vezi articol
Mom O’clock. 28 ianuarie. Zarurile au fost aruncate!

Brazde ușoare de nisip pe față, un pai ce se rotește în bătaia vântului în ...

de: Oana Boia, Ioana Sfetcu si Andra Dobrinescu Vezi articol
Mom O’clock. Bilant 2018. Guerrilla Camp.

2018. Un personaj imprevizibil, interesant, plin de provocări, care ne-a pus în lumina reflectoarelor și care ne ...

de: Oana Boia, Ioana Sfetcu si Andra Dobrinescu Vezi articol
Mom O’clock. 17-23 decembrie. Magia Sarbatorilor…

  … sau puterea gândurilor și a dorințelor… sau cum ne-am găsit sortita. De aproximativ 3 luni de zile ...

de: Oana Boia, Ioana Sfetcu si Andra Dobrinescu Vezi articol
Mom O’clock. Timpul trece si copilul creste..

Suntem deja la mijlocul celui de-al doilea trimestru de sarcină. De grețuri și ...

de: Oana Boia, Ioana Sfetcu si Andra Dobrinescu Vezi articol
Mom O’clock. 3-9 decembrie. Recunostinta

Sosirea Evei pe lume a schimbat ceva în atitudinea mea pentru totdeauna. Sunt ...

de: Oana Boia, Ioana Sfetcu si Andra Dobrinescu Vezi articol
Mom O’clock. 19-25 noiembrie. “First date”

Prima întâlnire e cu emoții. Oare sunt prea machiată sau prea puțin? Oare o să mă ...

de: Oana Boia, Ioana Sfetcu si Andra Dobrinescu Vezi articol