Mihai ILIE
inminteacopiilor.ro
inminteacopiilor.ro

Clubul “În Mintea Copiilor” este un centru educațional ce are drept obiectiv principal ușurarea vieții elevilor de gimnaziu în lupta lor cu acel Bau-Bau al copilăriei, numit Matematică.
Clubul are și un obiectiv secundar, și anume inițierea elevilor de gimnaziu în tainele programării, pornind cu utilitarul Scratch și continuând cu limbajele de programare Python, Java și C++.

Clubul există fizic în București, la Universitate, unde desfășoară cursuri de programare și cursuri de matematică pentru elevii de gimnaziu, însă ținta principală a clubului este aceea de a deveni un club virtual, prin lansarea online a unui pachet de aplicații software pe care l-am numit deocamdată Antrenorul Matematic Online (AMO).
AMO este în construcție, dar cei interesați în a vedea cam ce va fi în stare să facă, pot lua pulsul pe site-ul clubului, unde vor găsi câteva link-uri către anumite funcționalități ale AMO.

Așadar, AMO este un pachet de aplicații Web și aplicații pentru dispozitive mobile care pe baza unor algoritmi inteligenți ghidează în permanență elevul în procesul de asimilare a matematicii. Practic, pentru AMO este suficient să afle de la elev răspunsul la întrebarea “în ce clasă ești?”, după care inițiază un dialog pe teme matematice cu elevul, întrebându-l despre anumite noțiuni pe care ar trebui să le cunoască, propunându-i spre rezolvare anumite probleme, evaluându-i cunoștintele pe anumite tematici, sugerându-i ce anume ar trebui să revadă, ce anume ar trebui să recapituleze din anii trecuți, etc.
În urma interacțiunilor, AMO începe să cunoască nivelul de pregătire al elevului, îi poate găsi punctele slabe și punctele forte, îl poate îndruma spre studiul acelor tematici care îi sunt deficitare și îi poate sugera ce trebuie să facă dacă dorește să-și ridice nivelul cunoștințelor. Pe scurt, AMO întreprinde cam aceleași acțiuni ca orice profesor, fiind un ajutor complementar al orelor de la școală și al ședințelor de meditații la matematică și fiind non-stop la dispoziția elevului.
Pentru a fi mai atractiv pentru elevi, AMO intenționează să realizeze procesul de învățare și evaluare sub forma unui fel de joc-concurs, în care elevul să fie răsplătit pentru performanțe și să fie stimulat să încerce depășirea nivelului de cunoștințe pe care îl are.

Pachetul software care compune AMO este dezvoltat în totalitate de fondatorii clubului “În Mintea Copiilor”, aceștia fiind unii dintre cei mai experimentați dezvoltatori Java de pe piața din România la momentul actual.

Firește că AMO trebuie să dispună de o bază de date foarte cuprinzătoare de materiale matematice, formată din noțiuni și sinteze teoretice, probleme rezolvate, probleme propuse spre rezolvare, teste de evaluare, rezolvări ale testelor, și cel mai important, o matrice de conexiuni între toate aceste concepte, matrice ce este utilizată de algoritmii inteligenți ai AMO.
Deși clubul “În Mintea Copiilor” produce multe dintre aceste materiale, suntem deschiși oricărei colaborări cu orice autor de materiale matematice care dorește să valorifice aceste materiale prin intermediul AMO. De altfel, motivul principal pentru care am intrat în Guerrilla Camp este acela de a identifica sursele cu care putem popula baza de date a AMO.

AMO – luna noiembrie

E oficial: antrenorul online se numește AMO și va lucra îndeaproape cu prietenii săi Zeus, Cleopatra și ...

de: Mihai ILIE Vezi articol
Antrenorul Matematic Online – săptămâna #3

Concentrare maximă pe gasirea unei surse de conținut matematic... Am pregătit un document cu necesarul de ...

de: Mihai ILIE Vezi articol
Antrenorul Matematic Online – săptămâna a doua

O săptămână în care am căutat să îmi ating două obiective: - să văd dacă pot găsi ceva ...

de: Mihai ILIE Vezi articol
Antrenorul Matematic Online – prima săptămână de camp

După discuția cu Sorel de joi 17 oct, au ieșit la iveală câteva probleme, dintre care principala se numește "Cât ...

de: Mihai ILIE Vezi articol