Ionut Turlea
Momsi.app
Momsi.app
Empowered by the community, enhanced by technology

Sunt Ionut Turlea, am 32 ani si pentru ca de 8 luni sunt proaspat tata si stay-at-home dad alaturi de sotie,am avut ocazia inteleg mai bine cu cefel de probleme se confrunta proaspetele mamici, mai ales in perioada de inceput. Si in acelasi timp sa ma intreb cu se descurca alte mame (ale caror soti se intorc la serviciu si poate nu au sprijinul de care ar avea nevoie). Raspunsul este ca sa descurca cum pot.Uneori cu un pret prea mare pentru sanatatea si/sau comfortul lor.

Problemele de la care am pornit sunt urmatoarele:
– proaspetele mame simt vulnerabilitate, anxietate si neputinta
– tendinta de izolare este si mai mare odata ce vine copilul iar sotul se intoarce la serviciu.
– bunici indisponibili ori pe ajutorul carora nu vrei sau nu te poti baza
– prea multe canale sau platforme pentru fiecare tip de nevoie
– nevoia mamelor de a socialize dincolo de mediul online

Dupa ce am facut un research, am ajuns la concluzia ca nevoile mamelor sunt acoperite foarte prost si fragmentat de catre produsele/serviciile existente pe piata.

Astfel s-a nascut momsi.app. Este o platforma sociala pentru mame prin care acestea vor putea cere ajutor de la comunitate atunci cand au nevoie.

PrinMomsi.app, mamele vor putea:
– cere si primi ajutor de la alte mame, sub forma de sfat, recomandaresau o mana de ajutor in viata reala(in functie de proximitate); vor putea organiza mai usor intalniri(sau actiuni) in grup sau 1 on 1;

– vor putea posta pe teme sensibile in mod anonim;

– vor avea un marketplace de produse: doneaza/vinde/schimba (unde poti gasi lucruri baby/mother/family related)

-vor avea un marketplace de servicii: unde pot gasi profesionistii de care au nevoie (psihoterapeuti, consultanti in alaptare, babysitting, bone, cleaning, etc.)

– vor beneficia de discount-uri la magazinele partenere;

– vor gasi recomandari de ateliere pentru copii, cafenele&locuri baby friendly/oriented, baby parking, evenimente, etc.

Impreuna cu Radu Costea (cofondator), prin Momsi, ne propunem sa le oferim mamelor o comunitate pe care se pot baza, stabilitate si sa le asiguram ca nu sunt singure in rollercoaster-ul asta numit ”sa cresti un copil”.Este daca vreti, satul de care ai nevoie ca sa cresti un copil, adaptat la secolul 21, empowered by community & enhanced by technology.

Una dintre cele mai mari provocari este sa cream comunitati bazate pe reciprocitate, intelegere si intr-ajutorare, astfel incat mamele sa se simta in siguranta, iubite si apreciate. Asta ne propunem cu momsi.app, pentru ca mamele fac cel mai greu lucru din lume, si merita.

Altele:

Facebook Ionut Turlea: https://www.facebook.com/ionut.turlea.3
Facebook momsi:
https://www.facebook.com/MOMSI-101086427976870/
twitter: N/A
Site: momsi.app