Sorel Radu

La inceput a fost cuvantul.

Ei bine pentru mine cuvantul asta de inceput nu era Coach. Nici nu stiam ca exista, la vremea aia, adica nu altfel decat in sport.

Pentru mine cuvantul era “mai repede” sau “mai sus”. Sau “foarte sus, foarte repede”. Eram Directorul de Vanzari al unui grup foarte mare si foarte dinamic, un etalon al performantei in business-ul acelor ani. Asa ca si focusul meu era mega-performanta. Asa am inceput, asta a fost drive-ul meu initial.

Si cu acest drive m-am inscris intr-un program de NLP al Mindmaster, coordonat de Austrian Training Center for NLPt, pe scurt Catalin Zaharia si Peter Schutz au fost lanternele mele de ghidaj. Carora le voi multumi intotdeauna pentru primii pasi! In cadrul acestui program lucram mult intre noi si lucrul cu alti oameni, sedintele de coaching in care eram implicat ca observator, client sau coach, a inceput sa-mi deschida ochii si sa-mi ascuta atentia.

Am realizat ca pluteam intr-o oarecare ceata, pe care nu o percepeam, asa cum nici pestii nu percep apa in care inoata. Cata ceata este pretutindeni, cata ceata se propaga pe toate difuzoarele posibile, si ce generatori priceputi de ceata suntem noi insine.

Am realizat apoi un lucru urias, si anume ca eram intr-o poveste, pe care chiar daca eu o scrisesem, nu era neaparat a mea. Dar si faptul ca nu sunt captiv in aceasta poveste si ca daca incep sa o vad, pot sa ies din ea, asa cum scap dintr-un vis, doar daca ma trezesc. Ca nu e neaparat sa o duc pana la capat, in forma ei actuala, daca decid ca vreau sa o schimb.

Iar faptul ca vroiam sa ies din povestea asta, chiar daca era o poveste de succes, mi-a spus ca acel tip de succes nu mai era al meu.

Schimbarile din viata mea au curs apoi una dupa alta, drumul meu in formarea de coaching s-a intersectat cu toate povestile despre Erickson, Satir, Pearls, Bateson, Gallaway, Whitmore, Bandler si apoi intalnirile in carne si oase cu John Grinder, Stephen Gilligan, Judith DeLozier, Robert Dilts, Judith Lowe, Frank Pucelik, Joseph O’Connor, Charles Faulkner & more, toate aceste intalniri, care au fost de fapt niste calatorii incredibile, au creat in jurul meu o noua poveste din care n-am mai putut sa ies, pentru ca de fiecare data, mai descopeream o pagina pe care vroiam s-o citesc, o camera in care nu fusesem inca sau un varf de munte de pe care vedeam un nou orizont. The perfect trap!

Imi place sa spun ca e o poveste mult mai buna, care a dat nastere, pentru mine “celei mai bune dintre lumile posibile”.

Si asa am inceput sa vad si povestile altora si am simtit ca merita sa-i ajut sa-si schimbe cursul, daca asta isi doresc, si, daca nu le este inca suficient de limpede, sa–i ajut sa gasesca drumul cel bun.

Cred ca am spus de 20 de ori cuvantul “poveste” in textul asta 🙂 Nu intamplator. Pentru ca… there is nothing else! Everything is only a story! But is your story, so it matters!

Sunt SOREL RADU, gazda Salonului de Coaching, unde va astept oricand,

sa dam ceata la o parte, ca sa putem vedea departe!

Cine este Coach-ul tau?

Sorel are o vasta experienta manageriala, in cei 25 de ani de cariera in business a condus la succes numeroase echipe, in marketing, advertising si vanzari, fiind pe rand director de vanzari pentru grupul MediaPro, Realitatea-Catavencu si Adevarul Holding.

Sorel Radu este NLP Coach din 2006 si Certified Master Coach din 2007 (ICC), specializat in Behavioral Coaching.

A petrecut peste 3000 de ore de formare si practica in domeniul Programarii Neuro-Lingvistice fiind NLP Master Coach & Trainer, si ofera astazi programe individuale de coaching pentru antreprenori si manageri, de la mid-level, la C-level.

In ultimii ani Sorel a devenit antreprenor cu business-uri in zona de marketing, dar focusul principal a ramas Coachingul. Impreuna cu alti 3 parteneri este Co-Fondator al Centre for Effective Coaching, companie care, printre altele, aduce in Romania programe de Coaching ale Performance Consulting International, compania fondata de Sir John Whitmore, cel care a introdus coachingul in business in urma cu 40 de ani.